

Advanced Team Training for Parkinson's: Mental Health Chicago, IL

August 17-18, 2023

This Agenda is a working draft and may be updated with further information prior to event.

Updated 4/26/2023

		dated with further information prior to event. Updated 4/26/2023
TIME	DAY 1: Thursday, August 17th	Emcee: Elaine Book, MSW, RSW
	TOPICS	SPEAKERS
7:00 - 8:00	Attendee Registration	
8:00 - 8:15	Welcome and Introductions	Eli Pollard, VP and Chief Education and Training Offcer and Denise Beran, Assoc Director of Professional Programs Parkinson's Foundation
8:15 - 9:15	The Spectrum and Importance of Mental Health in PD Q & A	Jennifer Goldman, MD, MS, FAAN, FANA
9:15 - 10:30	It Takes a Village: Team Intervention Approaches for Management of Mental Health Symptoms Q & A	Parkinson's Foundation Team Faculty Members: Elaine Book, MSW, RSW Heather Cianci, PT, MS, GCS Darla Freeman, SLPD, CCC-SLP Christine Hunter, RN, BSN Joan Miravite, DNP, RN, FNP-BC Julia Wood, MOT OTR/L Lucille Carriere, PhD
		Moderator: Jennifer Goldman, MD, MS, FAAN, FANA
10:30 - 10:45	Break (15 min)	
10:45 - 11:40 11:40 - 11:45 11:45 - 12:00	Patient Panel: From Stigma to Acceptance Reflection Task Panel debrief	Moderator: Julia Wood, MOT, OTR/L Panel Debrief: Heather Cianci, PT, MS, GCS and Elaine Book, MSW, RSW
12:00 - 1:00	Lunch (60 min): SIT IN DISCIPLINE GROUPS	
1:00 - 1:45	Mental Health Therapeutics Q & A	Joan Miravite, NP
1:45 - 2:15	Novel Treatments for Mental Health Q & A	Rizwan Ahktar, MD, PhD
2:15 - 2:20	Stretch Break	
2:20 - 3:20	Self-care for the Team: How to support mental health for your team members Q & A	Denise Kornegay, MSW
3:20 - 3:30	Group photo (10 min)	
3:30 - 3:40	Break (10 min)	
3:40 - 4:40	Discipline Specific Breakouts (PT/OT/SLP) (MD/NP/PA, RN, SW/Psych)	
4:45 - 5:00	Wrap up and Program Evaluation	Denise Beran
5:00 - 6:30	Cocktail Reception	
	Countain Neception	

Advanced Team Training for Parkinson's: Mental Health August 17 - 18, 2023 (cont'd)		
TIME	DAY 2: Friday, August 18th TOPICS	Emcee: Heather Cianci, PT, MS, GCS SPEAKERS
8:00 - 8:30 8:30 - 8:45	An Approach to Mental Health/Wellness Assessment and Other Neuropsychological Assessments IMPROV	Danny Bega, MD
8:45 - 9:15	Impulse Control Disorders Q & A	Christine Hunter, RN, BSN
9:15 - 10:15	Case Study: Mental Health Case Presentations Team Discussion: Team to discuss how they handled certain challenges	Parkinson's Foundation Team Faculty
10:15- 10:30	Break (15 min)	
10:30 - 11:30	Care Partner Panel: Exploring the Emotional Impact of Living with Mental Health Challenges for Care Partners Q & A	Moderator: Elaine Book, MSW, RSW
11:30 - 11:45	Reflection Task	Panel Debrief: Heather Cianci, PT, MS, GCS and Christine Hunter, RN, BSN
	Panel Debrief	
11:45 - 12:30	Crisis Management Q & A	Denise Kornegay, MSW
12:30 - 1:30	Lunch (60 min): SIT WITH ASSIGNED TEAMS	
1:30 - 2:00	Palliative Care for PWP with Mental Health Challenges Q & A	Sarah Mitchell Chen, LCSW, APHSW-C
2:00 - 2:45 2:45 - 3:00	Case Study: Focusing on the Progression Over Time - Anxiety Team Discussion: Team to discuss how they handled certain challenges	Parkinson's Foundation Team Faculty
3:00- 3:15	Break (15 min)	
3:15 - 4:30	Linking Back to the Workplace	Denise Kornegay, MSW
4:30 - 4:45	Closing Remarks and Program Evaluation	Eli Pollard and Denise Beran